Ingredience:
- 1/2 menší hlávky bílého zelí
- 1 větší mrkev
- 1/2 granátového jablka
- 1/2 zeleného jablka
- 1/2 stonku citrónové trávy
- 1/2 avokáda
- 1 lžíce sezamového oleje
- Šťáva z 1/2 limetky
- Hrst naklíčených mungo fazolí
- Hrst blanšírovaných mandlí
- Hrst cherry rajčat
- Pár snítek čerstvého koriandru
- Pár lístků čerstvé meduňky
Postup:
Zelí opláchněte a nakrájejte na tenké proužky.
Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.
Rajčata opláchněte a rozkrojte napůl.
Granátové jablko rozkrojte a vyloupejte z něho jadérka.
Citrónovou trávu očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
Jablko opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.
Koriandr opláchněte a nasekejte nadrobno.
Avokádo zbavte slupky a nakrájejte na tenké plátky.
Zeleninu, ovoce (vyjma avokáda), klíčky a koriandr promíchejte, zakápněte limetkovou šťávou a sezamovým olejem.
Před servírováním salát ozdobte avokádem, meduňkou a plátky mandlí.