Zelný salát s avokádem, mandlemi a granátovým jablkem

Ingredience:

  • 1/2 menší hlávky bílého zelí
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 granátového jablka
  • 1/2 zeleného jablka
  • 1/2 stonku citrónové trávy
  • 1/2 avokáda
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • Šťáva z 1/2 limetky
  • Hrst naklíčených mungo fazolí
  • Hrst blanšírovaných mandlí
  • Hrst cherry rajčat
  • Pár snítek čerstvého koriandru
  • Pár lístků čerstvé meduňky

Postup:

Zelí opláchněte a nakrájejte na tenké proužky.

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.

Rajčata opláchněte a rozkrojte napůl.

Granátové jablko rozkrojte a vyloupejte z něho jadérka.

Citrónovou trávu očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

Jablko opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.

Koriandr opláchněte a nasekejte nadrobno.

Avokádo zbavte slupky a nakrájejte na tenké plátky.

Zeleninu, ovoce (vyjma avokáda), klíčky a koriandr promíchejte, zakápněte limetkovou šťávou a sezamovým olejem.

Před servírováním salát ozdobte avokádem, meduňkou a plátky mandlí.

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*