Tradiční perník bez lepku a laktózy

Ingredience:

  • 3 hrnky pohankové mouky
  • 2 hrnky rostlinného mléka
  • 3/4 hrnku kokosového oleje
  • 1 hrnek cukru z kokosových květů
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžíce perníkového koření (směs mletého anýzu, badyánu, fenyklu, hřebíčku, koriandru, muškátového květu, muškátového ořechu, nového koření, skořice)
  • Špetka himalájské soli

Postup:

Všechny ingredience zpracujte v těsto.

Těsto přelijte do nepřilnavé formy na pečení a dejte jej péct do předehřáté trouby na 180 °C na 35-40 minut.

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*