Mandlový sýr à la ricotta

Ingredience:

  • 80 g mandlí
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • Šťáva z 1/2 citrónu
  • Špetka himalájské soli
  • 1 lžička agarového prášku
  • Bylinky dle chuti

Postup:

Mandle vhoďte do vroucí vody a povařte je po dobu 1 minuty.Poté je sceďte a zbavte slupky.

Všechny ingredience vyjma agaru vložte do výkonného mixéru, přilijte k nim trochu vody a vše společně rozmixujte do krémové konzistence.

V hrnci ve trošce vody přiveďte k varu agarový prášek.

V bodě varu sejměte hrnec z plotny a přilijte do něj mandlový krém.

Krém spolu s rozpuštěným agarem promíchejte, poté jej vlijte do připravené formy.

Formu dejte vychladit do lednice nejlépe přes noc.

 

Leave a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*